Beiaardlaan 8

1850 Grimbergen

}

Maandag–Donderdag:
09.00u – 12.30u
13.30u – 17.50u
Vrijdag:
09.00u – 12.30u

Contaceer ons

02/270 03 00
02/267 52 22

BEHANDELINGEN

IMPLANTATEN

PLAATSEN VAN IMPLANTATEN

Tandheelkundige implantaten zijn kunstwortels die in het kaakbeen vastgezet worden om ontbrekende of verloren tanden te vervangen. Implantaten hebben de vorm van een schroef en zijn voornamelijk uit Titanium vervaardigd. Nadat het implantaat is vastgegroeid worden hierop in een volgend stadium tanden geplaatst waarop in een volgend stadium een tussenstuk (=abutment) met een kroon geplaatst wordt.

VOORDEEL VAN IMPLANTATEN

Het voordeel van implantaten is dat er een volledige reconstructie van de tanden gemaakt wordt die zeer comfortabel zit, zonder de eigen tanden te beslijpen. Implantaten bestaan in verschillende vormen en afmetingen. Wij bepalen welk voor u het meest geschikt is aan de hand van een Cone Beam Scan.

WANNEER IS/ZIJN IMPLANTATEN NODIG?

  • Wanneer één tand ontbreekt. Het implantaat gaat fungeren als ‘nieuwe’ wortel waarop de kroon wordt aangebracht.
  • Wanneer er enkele ontbreken. Een of meerdere implantaten worden geplaatst, waardoor een vaste brug toch mogelijk wordt.
  • Wanneer alle tanden ontbreken. Er worden een aantal implantaten geplaatst waarop een volledige brugconstructie wordt vastgeschroefd. Of er wordt gewerkt met een kunstgebit dat met behulp van een kliksysteem op de implantaten vastklikt.